Aquatopia


 

Home
Info vooraf
Filmpje
Info na filmpje
Speurtocht
De Schat
SOS Meerlo-Wanssum
Ballonnenwedstrijd
Foto´s
                      

Jong Nederland Utopia is door de Privincie Limburg genomineerd voor de L1 Kinjer Kultuurpries 2008!


 

Op Jacht Naar De Schat Van Aquatopia
Het was een hele happening, de grootste feestdag van Jong Nederland Utopia ooit, met zo'n 400 deelnemende kinderen, een 100-tal leiders en leidsters en nog eens een 50-tal vrijwilligers. Het 40-jarig jubileum op 31 augustus 2008 is dankzij jullie (en het weer) een groot succes geworden. Super gewoon!

Wil je deze activiteit nog eens herbeleven begin dan bij Info vooraf en volg de de pagina's tot aan de foto's.

De opzet
De opzet was om een activiteit op te zetten voor alle Jong Nederland leden van ons district, hier in Noord-Limburg, van 5 t/m 17 jaar. En een schat zoeken en vinden willen we natuurlijk wel allemaal. Het idee was er zo, de uitwerking vergde echter iets meer tijd, want wij wilden iets meer bieden dan alleen maar een schat zoeken. De schat zou ook iets moeten betekenen in het gedachtegoed van de oprichters van Utopia (Louis Janssen, Jan Lemmen, Jan Janssen, Mieke Swinkels-van Dierendonk en Bea Dekkers-Linders). Utopia staat voor een denkbeeldig volmaakt land, waarin alles perfect is, een goed milieu, vrede op aarde en voldoende goede voeding en schoon drinkwater voor iedereen. En met dit laatste gingen wij aan de slag. Water voor iedereen. Een goed doel was geboren...

Omdat we de activiteit in Meerlo wilden organiseren (om ze daar een steuntje in de rug te geven) was al snel de link met SOS Meerlo-Wanssum gelegd. Stichting Ontwikkelings Samenwerking bouwt momenteel een basisschool met lerarenhuizen in het dorpje Kalundu View in Zambia. Een goede waterpomp zou als geroepen komen in Kalundu View. Een waterpomp werd dus "De schat van Aquatopia".

Om een en ander te financieren kwam het idee de kinderen statiegeldflessen op te laten halen als thuisopdracht in hun eigen dorp. Dit werd verpakt in een leuk filmpje dat uitgezonden werd op de lokale kabelkrant. Dit filmpje is overigens nog eens te bekijken via Google Video. Via onze site www.jnutopia.nl was nog extra informatie te verkrijgen over "Op Jacht Naar De Schat Van Aquatopia".

Drie speurtochten voor drie leeftijdscategorieën met leuke, spannende en leerzame posten erin werden voorbereid. Meerlo was klaar voor de invasie van Jong Nederland. En gelukkig deden er ook heel wat kids uit Meerlo mee. Hun kennismaking met Jong Nederland.
Zeker dankzij het goede werk van alle vrijwilligers slaagden we in onze opzet. Een leuke dag voor iedereen met een bijdrage voor zelfs enkele waterpompen in Zambia, want de opbrengst van de lege flessenactie was boven verwachting goed, € 1.223,25. Bij elkaar verzameld met 4.893 flessen. Geweldig. En de boodschap was duidelijk...

Tot onze grote verbazing werden wij, op voordracht van het Provinciaal Bureau van Jong Nederland Limburg, die middag voorgedragen door de Provincie Limburg voor de Kinjer Kultuurpries. De Kinjerkraom van L1 TV maakte hier filmopnames dat nog eens te bekijken is via video.google.com . Een mooie erkenning en beloning voor alle vrijwilligers die mee hebben gewerkt aan deze activiteit.

Bedankt allemaal voor jullie voortreffelijke inzet.

Volgende...

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan webmaster@jnutopia.nl.
Voor vragen of opmerkingen over Jong Nederland Utopia mail info@jnutopia.nl.
Copyright © 2006 Jong Nederland Utopia. Laatst bijgewerkt: 24 september 2020